Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Президент підтримав оптимізацію надходження іноземних інвестицій в Україну

26 червня 2017, 16:25
175
0
Реклама

Законом, серед іншого, закріплено право отримувати посвідку на проживання в Україні іноземним інвесторам, які мають істотну участь в українських підприємствах, але не працевлаштовані на підприємстві.

Також важливо врахувати, що тепер іноземці та особи без громадянства, які є засновниками та/або учасниками, та/або власниками (контролерами) бенефіціарів юридичної особи, зареєстрованої в Україні, та прибули в Україну з метою контролю за діяльністю таких юридичних осіб і отримали посвідку на проживання, вважаються такими, що перебувають на законних підставах на території України на період дії посвідки на проживання.

Крім того, передбачено зміни до законодавства в частині надання роботодавцям права на застосування праці іноземців і осіб без громадянства на території України на підставі дозволу, що видають територіальні органи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції.

Перелічені нововведення, а також інші норми щодо поліпшення умов надходження іноземних інвестицій передбачено Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення бар'єрів для залучення іноземних інвестицій» (законопроект № 4541). Закон набуде чинності через три місяці з дня його опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини