Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Готується скасування трудових обмежень для жінок

23 червня 2017, 11:51
182
0
Реклама

У МОЗ розроблено проект документу про скасування Переліку важких робіт та робіт із шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці жінок. Причиною скасування обмежень для жіночої праці, передбачених цим Переліком, є долучення України до головних міжнародних зобов'язань із гендерної рівності.

Із цього приводу Оксана Сивак, заступник Міністра охорони здоров'я з питань європейської інтеграції, зазначила, що МОЗ виступає проти будь-яких обмежень і за рівні можливості для жінок і чоловіків. У зв'язку з цим і відбувається перегляд документів МОЗ на предмет наявності ознак дискримінації.

Перелік складається з розділів, що об'єднують роботи з металообробки; будівельні, монтажні та ремонтно-будівельні роботи, гірничі роботи; геологорозвідувальні та топографо-геодезичні, роботи з видобутку нафти і газу; чорну та кольорову металургію; ремонт обладнання електростанцій і мереж, електротехнічне виробництво, виробництво абразивів, радіотехнічне та електронне виробництво, загальні професії електронної техніки, професії хімічних виробництв, професії виробництв харчової продукції, тютюново-махоркове та ферментаційне виробництво, роботи на залізничному транспорті та метрополітені, автомобільному, морському, річковому транспорті, поліграфічне виробництво, сільське господарство.

На цей час скасування Переліку проходить необхідні процедури погодження.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини