Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оцінка земель сільгосппризначення по-новому

23 червня 2017, 09:01
315
0
Реклама

Базове правове регулювання оцінки земель в Україні передбачає, що нормативно-методичне регулювання оцінки земель здійснюється у відповідних нормативно-правових актах. Вони встановлюють порядок оцінки земель, організації та виконання землеоцінювальних робіт, склад і зміст технічної документації та звітів з експертної грошової оцінки земельних ділянок, вимоги до них, порядок їх виконання. На виконання цього припису було затверджено Порядок нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, який набув чинності сьогодні.

Порядок визначає процедуру проведення нормативної грошової оцінки таких видів земель: сільськогосподарські угіддя (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища, перелоги) та несільскогосподарські угіддя на землях сільськогосподарського призначення.

Інформаційною базою для нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, зокрема земель під господарськими будівлями та дворами, є відомості Державного земельного кадастру (кількісна та якісна характеристика земель, бонітування ґрунтів, економічна оцінка земель), документація із землеустрою.

При цьому нормативна грошова оцінка земельних ділянок проводиться юридичними особами - розробниками документації із землеустрою згідно із Законом «Про землеустрій». Крім того, один із додатків до Порядку містить нормативну грошову оцінку одиниці площі ріллі в Автономній Республіці Крим та в областях.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини