Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощено умови інвестування за кордон

9 червня 2017, 17:31
194
0
Реклама

Нацбанк повідомив про лібералізацію умов інвестування за кордон. Так, бізнес отримав можливість інвестувати за кордон до 2 млн дол. США в еквіваленті на підставі однієї валютної ліцензії за один календарний рік. Досі ліміт загальної суми таких операцій становив 50 тис. дол. США за один календарний місяць.

Крім того, Нацбанк установив різні вимоги для отримання ліцензій залежно від суми інвестиції за кордон. Якщо розмір інвестиції менший за 50 тис. дол. США - діятимуть спрощені вимоги до переліку документів для отримання ліцензії. Окрім заяви, достатньо буде надати кілька інших документів залежно від виду інвестиції та типу інвестора (договір про здійснення інвестиції, документи про реєстрацію об'єкту інвестиції та ін.).

Водночас для інвестицій у сумі понад 50 тис. дол. США запроваджується розгорнутий перелік документів, який має допомогти Нацбанку запобігти використанню валютних ліцензій для схемного відтоку капіталу. Зокрема, резидент повинен додатково підтвердити економічний зміст операції, наявність у нього прозорих джерел коштів для її проведення, надати розгорнуту інформацію про кінцевих бенефіціарних власників суб'єктів інвестиційної операції тощо.

Зазначені зміни затверджено постановою НБУ від 8 червня 2017 № 51 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України». Вони набувають чинності 12 червня 2017 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини