Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нова процедура призначення керівників особливо важливих підприємств

6 червня 2017, 11:30
171
0
Реклама

Відбором кандидатур на посаду керівників особливо важливих для економіки підприємств займеться Комітет з призначення, який утворюється у складі голови та членів. Персональний склад Комітету з призначення затверджується Мінекономрозвитку.

Комітет працюватиме в формі засідань, на яких розглядаються пропозиції та документи, подані комісією при Комітеті, заслуховуються претенденти на посаду керівника підприємства, товариства, претенденти на посаду незалежних членів і представників держави. За відсутності можливості безпосередньої участі претендента в засіданні Комітету його кандидатуру розглянуть в режимі відеоконференції.

Рішення Комітету з призначення приймаються шляхом таємного або заочного голосування простою більшістю голосів, оформляються протоколом, який підписує головуючий на засіданні.

Комітет за пропозиціями комісії розглядає на своєму засіданні кандидатури на посаду керівника підприємства, товариства і подані документи та за результатами розгляду приймає рішення стосовно внесення Кабміну пропозицій щодо погодження відібраної кандидатури претендента на посаду керівника підприємства, товариства.

Міністр економічного розвитку і торгівлі на підставі рішення Комітету не пізніше ніж через п'ять днів після його прийняття вносить Кабміну пропозиції щодо погодження відібраної кандидатури претендента на посаду керівника підприємства, товариства.

Положення про Комітет з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств затверджено наказом Мінекономрозвитку від 5 травня 2017 року № 667. Воно набере чинності з дня опублікування та замінить попередню редакцію такого документа, що діє з лютого 2016 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини