Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено сільгосптехніку, при купівлі якої буде бюджетна підтримка

6 червня 2017, 16:07
213
0
Реклама

Сформовано перелік української сільськогосподарської техніки та обладнання, вартість яких частково компенсуватиметься агротоваровиробникам коштом держбюджету. До числа відібраних виробників потрапили 40 підприємств (умовою була повна відповідність затвердженим урядом вимогам). У результаті переважну більшість поданих заявок виробників було задоволено. З повним переліком можна ознайомитися на сайті Мінекономрозвитку.

Нагадаємо, що 1 березня Кабмін ухвалив рішення про використання бюджетних коштів для часткової компенсації сільгосптоваровиробникам вартості української сільськогосподарської техніки та обладнання. При цьому підприємствам потрібна відповідність певним критеріям. Зокрема, техніка повинна робитися заводами-резидентами України не менше двох років. Крім того, враховуються й інші економіко-технологічні параметри, зокрема: питома вага витрат на оплату праці у складі собівартості виробництва продукції, здійснення гарантійного та післягарантійного обслуговування техніки та обладнання тощо.

Урядова програма передбачає, що одержувачами бюджетних коштів можуть бути фізичні та юридичні особи - підприємці основною діяльністю яких є постачання сільськогосподарських товарів. Часткова компенсація надається на техніку та обладнання, ступінь локалізації виробництва яких перевищує 60 %. Водночас, для складної самохідної техніки такий параметр становить 35 %. Компенсація надається на безповоротній основі у розмірі 20 % вартості техніки та обладнання (без урахування ПДВ).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини