Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підготовлений новий Порядок гірничого нагляду

6 серпня 2018, 16:29
182
0
Реклама

Державна служба України з питань праці на власному сайті представила для обговороння проект постанови Кабінету міністрів про затвердження Порядку здійснення державного гірничого нагляду. Метою прийняття проекту названі регламентація здійснення такого нагляду та актуалізація переліку питань, що включені до його заходів.

Окрім того, очікується, що новий Порядок сприятиме забезпеченню плановості та прозорості заходів державного нагляду, підвищенню рівня відповідальності інспекторів, забезпеченню єдиного підходу до планування заходів держнагляду.

Передбачається, що перевірки проходитимуть згідно річного плану, що оприлюднюватиметься на офіційних ресурсах не пізніше 1 грудня. У новому проекті також чітко вказуються підстави для позапланових перевірок.

Дія нормативно-правового акту охоплюватиме понад три тисячі суб'єктів господарювання, які отримали гірничі відводи на розробку родовищ корисних копалин та експлуатацію підземних споруд, не пов'язаних із видобутком корисних копалин.

У разі затвердження Порядку він замінить діюче Положення про порядок здійснення державного гірничого нагляду, затверджене постановою КМУ від 21.02.1995 р. №134.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини