Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оптимізовано умови бізнесу в будівельній сфері

10 травня 2017, 13:21
156
0
Реклама

Зроблено чергові кроки стосовно дерегуляції бізнесу, цього разу - у будівельній сфері. Так, скасовано вимогу про необхідність отримання вихідних даних і технічних умов від Державної служби України з надзвичайних ситуацій (оскільки проектувальник зобов'язаний розробити проектну документацію згідно з державними будівельними нормами та іншими нормативно-правовими документами, де вже враховано відповідні вимоги).

Крім того, скасовано приписи про можливість проходження професійної атестації громадянами, які не отримали вищої освіти з відповідного напряму професійної атестації. Очікується, що це дасть змогу підвищити професійний рівень виконавців робіт у будівництві, що, своєю чергою, підвищить якість робіт, які вони виконують.

Також визначено правові умови для вдосконалення збору даних державної статистичної звітності щодо прийнятих в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів. Так, функції архбудконролю передано органам місцевого самоврядування, а зобов'язань надавати статистичні дані щодо цього напряму немає.

Зазначені положення передбачено Законом № 2020-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності» (на основі законопроекту № 5587), який підписав Президент і який очікує на офіційне опублікування. Кабмін найближчим часом має прийняти нормативно-правові акти, необхідні для реалізації вказаного Закону та привести свої правові джерела у відповідність до цього документа.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини