Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Охорона праці по-європейськи

5 травня 2017, 12:18
161
0
Реклама

Оприлюднено проект наказу Мінсоцполітики «Про затвердження Вимог безпеки та захисту здоров'я під час використання виробничого обладнання працівниками». Цей документ повинен заповнити прогалину в загальному регулюванні безпеки поводження з робочим обладнанням. Оскільки, як вказали розробники проекту, в Україні відсутній комплексний нормативно-правовий акт, який регулював би безпечне використання виробничого обладнання.

Передбачається, що ці Вимоги поширюватимуться на всіх суб'єктів господарювання незалежно від форм власності, організаційно-правової форми і видів діяльності та встановлюватимуть мінімальні вимоги щодо безпеки та захисту здоров'я під час використання виробничого обладнання працівниками в процесі трудової діяльності. Важливо зазначити, що Вимоги розроблено на основі Директиви 2009/104/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 16 вересня 2009 року стосовно мінімальних вимог щодо безпеки та здоров'я при використанні робочого обладнання робітниками при здійсненні професійної діяльності.

Вимоги містять приписи щодо загальних обов'язків роботодавців, мінімальних вимог безпеки до виробничого обладнання, вимог безпеки відносно використання виробничого обладнання. До того ж у проекті Вимог вказано, що вони не обмежують право роботодавця встановлювати суворіші правила стосовно безпеки та захисту здоров'я і життя своїх працівників під час використання ними виробничого обладнання, якщо це не суперечить законодавству.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини