Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вдосконалено механізм державних інвестиційних проектів

21 квітня 2017, 17:17
172
0
Реклама

Свіжими змінами в законодавстві вдосконалено регулювання низки питань, пов'язаних з державними інвестиційними проектами.

Так, тепер закріплено на рівні закону те, що державне інвестування державних інвестиційних проектів з використанням державних капітальних вкладень та/або кредитів (позик), залучених державою або під державні гарантії, здійснюється згідно з вимогами бюджетного законодавства. При цьому місцеве інвестування й підтримка реалізації інвестиційних проектів за рахунок коштів місцевого бюджету та/або кредитів (позик), залучених під місцеві гарантії, здійснюються в порядку, встановленому органами влади АР Крим, органами місцевого самоврядування, відповідно до вимог бюджетного законодавства.

Державне або місцеве інвестування в об'єкти приватної власності здійснюється за умови закріплення у державній або комунальній власності частки у статутному капіталі юридичної особи, яка отримує таке інвестування за рахунок бюджетних коштів, залежно від обсягу вкладених інвестицій.

Крім того, удосконалюється проведення оцінки, відбору та моніторингу інвестиційних проектів, для реалізації яких може бути надано державну підтримку.

Зазначені нововведення передбачено Законом від 23.03.2017 № 1981-VІІІ "Про внесення змін до Закону України "Про інвестиційну діяльність" щодо державних інвестиційних проектів". Зміни набули чинності вчора - 20.04.2017.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини