Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Одразу після зняття мораторію купити землю зможуть лише фермери

27 березня 2017, 16:29
216
0
Реклама

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк прокоментував прийдешнє відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення. За словами пана Мартинюка, перші 10 років покупцями сільськогосподарської землі зможуть бути лише громадяни України, а юридичні особи та іноземці не допускатимуться на ринок. Також планують запровадити граничний розмір володіння - не більш як 200 га в одні руки.

Крім того, зняття мораторію, можливо, буде поетапним. Спочатку потрібно провести пробний продаж сільськогосподарських земель державної форми власності. Основне завдання першого етапу - формування лотів державних земель і проведення аукціону в кожному адміністративному регіоні України.

Передбачають, що у 2018 році за підсумками проведення аукціонів буде визначено ринкову ціну державної землі. У 2020 році - відкрито ринок для приватних землевласників, які зможуть її продавати іншим громадянам, державі або територіальним органам влади за допомогою декількох механізмів - аукціонів, прямих договорів тощо.

Пан Мартинюк зауважив, що за максимального розміру земельної ділянки в одних руках (200 га) сім'я з чотирьох осіб зможе створити фермерське господарство із земельним банком у 800 га, яких цілком достатньо для ефективного господарювання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини