Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Акциз на переобладнання автомобілів може бути скасовано

27 березня 2017, 17:01
919
0
Реклама

Запропоновано звільнити від оподаткування акцизним податком операції з переобладнання вантажного транспортного засобу, ввезеного на митну територію України, на легковий автомобіль.

Очікується, що скасування акцизу сприятиме збільшенню надходжень до бюджету та забезпечить стабільну діяльність підприємств малого та середнього бізнесу, що спеціалізуються на переобладнанні автомобілів, і суміжних виробництв.

Така ініціатива пов'язана з негативними наслідками від запровадження 2013 року акцизного податку з транспортних засобів, що переобладнуються з вантажних на легкові, зокрема:

- скороченням надходження митних зборів до бюджету у зв'язку з припиненням ввезення автомобілів;

- припиненням надходжень податків із підприємств, які були задіяні в переобладнанні автомобілів;

- звільненням багатьох працівників цих підприємств малого та середнього бізнесу.

Відповідний законопроект № 6219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо відміни оподаткування акцизним податком операцій з переобладнання транспортних засобів)» зареєстровано у Верховній Раді.

У пояснювальній записці зазначено, що цей проект жодним чином не справить негативного впливу на вітчизняне машинобудування, оскільки він стосується безпосередньо категорії транспортних засобів, які не виробляються на території України, - малих автобусів, мінівенів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини