Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набрав чинності новий порядок переміщення товарів у зоні АТО

14 березня 2017, 13:11
198
0
Реклама

Сьогодні набрав чинності новий Порядок переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції, затверджений Кабінетом Міністрів України 1 березня 2017 року.

Порядок поширюється на фізичних і юридичних осіб, які здійснюють такі переміщення. У документі порушуються питання про контрольні пункти й дорожні коридори; переміщення товарів фізичними особами та суб'єктами господарювання; переміщення товарів залізничним транспортом; переміщення гуманітарних вантажів на тимчасово неконтрольовану територію тощо. Передбачено, що до контролю над переміщенням товарів буде залучено громадськість і волонтерів.

Згідно з Порядком суб'єктам господарювання забороняється переміщувати на тимчасово неконтрольовану територію й із тимчасово неконтрольованої території товари, за винятком харчових продуктів, лікарських засобів і виробів медичного призначення у складі гуманітарних вантажів, товарів і продукції, що забезпечують функціонування та обслуговування металургійної, гірничо-збагачувальної, вуглевидобувної й енергогенеруючої галузей, об'єктів критичної інфраструктури за переліком і обсягами, які затверджуються спільним рішенням Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і Міністерства економічного розвитку. Окремим пунктом встановлено режим переміщення вугілля.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини