Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк надав Ощадбанку статус уповноваженого банку

28 лютого 2017, 12:45
206
0
Реклама

Акціонерне товариство «Ощадбанк» є першим банком України, який зможе здійснювати операції із запасами готівки Національного банку України з дозволу останнього, а також забезпечувати банки регіону готівкою та приймати від них надлишки.

Таким чином, Національний банк України делегуватиме частину функцій, які він сьогодні виконує в регіонах, іншим учасникам ринку - банкам у рамках реалізації Концепції організації готівкового обігу в Україні. Це дозволить поступово перейти від частково контрольованої моделі організації готівкового обігу, яка поки існує в Україні, до делегованої моделі.

Відповідно до вимог Положення про критерії та порядок відбору банків, які можуть залучатися до зберігання запасів готівки Національного банку України Нацбанк здійснює відбір банків, які можуть залучатися до зберігання запасів його готівки. До участі у відборі Національним банком України банків допускаються банки, які надали відповідні письмові звернення про намір стати уповноваженими та відповідають критеріям, встановленим зазначеним Положенням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини