Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевозити зерно не залізницею, а водним транспортом

15 лютого 2017, 15:01
201
0
Реклама

Україні потрібно розвивати водні магістралі, і в перевезенні зерна використовувати не залізницю, а річки. Україна перетворилася б в аграрного монстра завдяки своєму величезному транспортному потенціалу. Таку думку висловив ректор угорського аграрного університету Й. Попп.

Пан Попп працював аграрним аташе Угорщини в США і переконаний, що США стали світовим аграрним лідером насамперед завдяки розвиненому судноплавству. Як розповідає Й. Попп, в США зерно з північних регіонів сплавляється річками до морського порту в Новому Орлеані, при цьому виробник витрачає лише $5 за доставку тонни продукції. Експерт вважає, що Україна могла б стати найбільшою аграрною державою Європи, якби з Києва по Дніпру було прокладено шлях до моря.

«Сьогодні жоден вантажний корабель не може пройти від витоків Дніпра до Чорного моря. Завдання № 1 для українського Уряду - розробити такий шлях і передати його в експлуатацію фермерам, які б оплачували використання та обслуговування транспортної артерії. У 100 - 200 км від цього шляху потрібно відрити пункти збору пшениці. Якщо Україна це зробить, вона досягне в сільському господарстві більшого, ніж будь-яка країна Європи», - зауважив експерт.

Зазначимо, наразі в Україні немає поглибленої законодавчої бази, яка б регулювала здійснення річкових перевезень та роботу портової інфраструктури. Питання роботи річкових портів регулюються рамковим Законом «Про транспорт». У транспортному Комітеті Парламенту вже півтора роки знаходиться на розгляді проект Закону «Про внутрішній водний транспорт».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини