Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємці мають встигнути

27 січня 2017, 16:46
148
0
Реклама

Платники зобов'язані подавати звітність з єдиного внеску за основним місцем обліку платника єдиного внеску у строки, відповідно до порядку та за формою, що визначені законодавством (п. 4 ч. 2 ст. 6 Закону України від 08.07.2010 № 2464 "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування").

Фізособи-підприємці, в тому числі платники єдиного податку, до 9 лютого 2017 року зобов'язані подати звітність з ЄСВ за основним місцем обліку.

Фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, формують та подають самі за себе до контролюючих органів Звіт згідно з таблицею 2 додатка 5 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого ЄСВ, затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. № 435.

Фізичні особи-підприємці, що перебувають на загальній системі оподаткування, самі за себе формують та подають до контролюючих органів Звіт згідно з таблицею 1 додатка 5 до Порядку № 435 (п. 10 розд. IV Порядку № 435).

Фізичні особи-підприємці, які протягом звітного року змінювали систему оподаткування, формують та подають до контролюючих органів Звіт з наявним титульним аркушем, який включає дві таблиці: таблицю 1 та таблицю 2 додатка 5 до Порядку.

Тернопільські податківці нагадали, що відповідальним за правильність та достовірність заповнення Звіту є страхувальник. Звіт складений з порушенням, вважається таким, що не подавався.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини