Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компенсація авіапасажирам за

27 січня 2017, 09:01
204
0
Реклама

В країнах СНД почав працювати німецький сервіс Wirkaufendeinenflug (WKDF), який займається відшкодуванням компенсації авіапасажирам в разі затримки або скасування рейсу.

Сервіс працює за наступною схемою: пасажир залишає заявку на сайті WKDF із зазначенням обставин, які виникли на рейсі. WKDF укладає з ним договір переуступки прав вимоги компенсації, після чого штат профільних адвокатів в судовому порядку добивається виплат від авіакомпаній.

За словами керівника WKDF з розвитку бізнесу на нових ринках Роберта Моргунова, найбільша сума компенсації становить 425 євро на людину. Відповідно до закону Європарламенту (261/2004) компенсації підлягають усі рейси в країнах Євросоюзу. Правова база, передбачає виплати компенсації незалежно від місця проживання авіапасажира.

Основними критеріями є місце вильоту (це має бути ЄС) або належність авіакомпанії (євроапейська компанія) і причина затримки.

Поки що служба підтримки працює тільки в Росії. Контакт-центри в Україні, Білорусі та Казахстані обіцяють підключити пізніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини