Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Приватні виконавці

5 січня 2017, 11:20
193
0
Автор:
Реклама

З 5 січня вводяться в дію положення Закону № 1404-VIII «Про виконавче провадження», що стосуються діяльності приватних виконавців.

Нагадаємо, запровадження інституту приватних виконавців передбачене Законами «Про виконавче провадження» та «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів», які набрали чинності 5 жовтня.

Відстрочення початку роботи нового інституту пов'язане з необхідністю навчити приватних виконавців і створити кваліфікаційні та дисциплінарні органи.

При Мін'юсті діє Тимчасова кваліфікаційна комісія приватних виконавців, яка проводить іспити. Відомості про приватних виконавців України, що отримали посвідчення, будуть доступні в Єдиному реєстрі приватних виконавців. Навчання майбутніх приватних виконавців проводить Інститут права та післядипломної освіти Міністерства юстиції. Заняття першої групи слухачів на навчальних курсах з отримання знань у сфері примусового виконання судових рішень і рішень інших органів почнуться в другій половині січня 2017 року. Кількість майбутніх приватних виконавців на курсі погоджуватиме департамент Мін'юсту.

До того часу, поки з'їзд приватних виконавців не сформує дисциплінарну комісію, діятиме тимчасова. До складу комісій входить по 7 чоловік.

Мін'юст повинен не пізніше 5 жовтня 2017 року організувати проведення установчих з'їздів приватних виконавців регіонів.

З 5 січня реєстрація виконавчих документів, документів виконавчого провадження, фіксація виконавчих дій повинні здійснюватися в автоматизованій системі виконавчого провадження. Мін'юст вже визначив порядок її функціонування.

Також почне функціонувати єдиний реєстр боржників - систематизована база даних про боржників, яка є складовою автоматизованої системи виконавчого провадження та ведеться з метою оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов'язання боржників і запобігання відчуження боржниками майна. Відомості про боржників, включені до реєстру, є відкритими та розміщуються на офіційному сайті Міністерства юстиції.

Крім того, 5 січня набрали чинності:

- Положення про автоматизовану систему виконавчого провадження;

- порядки надання інформації державним і приватним виконавцям НКЦПФР, Пенсійним фондом та ДФС.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини