Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банкіри просять переглянути умови

29 грудня 2016, 15:01
187
0
Реклама

Банківські установи хочуть мати конкурентні можливості доступу до бюджетних фінансових потоків. Низка банків та профоб'єднання учасників ринку банківських послуг звернулися до АМКУ з вимогою розібратися щодо відповідності законодавству про захист економічної конкуренції положень постанови Уряду № 662. Зокрема це стосується умов, за яких банки можуть допускатися до участі в конкурсному відборі для виплати пенсій і зарплат, та визначення державного Ощадбанку єдиною установою для виплат внутрішньо переміщеним особам.

Заявники стверджують, що вимога до банків-претендентів про наявність активів у розмірі не менше 1% від активів банківської системи не є критерієм надійності, а вимозі про контроль банку-претендента міжнародними фінансовими та банківськими установами з міжнародним рейтингом інвестиційного класу відповідають лише декілька кредитно-фінансових установ.

У зв'язку з цим АМКУ пропонує Кабміну переглянути положення урядових постанов для забезпечення конкурентних умов відбору банків для виплати пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ.

«Чинний порядок організації виплати пенсій, грошової допомоги та зарплати працівникам бюджетних установ, у тому числі державної допомоги внутрішньо переміщеним особам, може призвести до обмеження конкуренції у відповідному сегменті ринку банківських послуг», - підкреслюється в повідомленні АМКУ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини