Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За приховування інформації про бенефеціарія

26 грудня 2016, 14:01
216
0
Реклама

Тепер при реєстрації юрособи, якщо не буде надано реєстратору інформацію про кінцевого бенефіціара компанії, керівників такої юрособи притягуватимуть до адміністративної відповідальності.

Кабінет Міністрів України схвалив Порядок здійснення контролю у сфері державної реєстрації.

Зокрема, Кабмін дозволив Міністерству юстиції складати протокол про адміністративне правопорушення у разі ненадання юридичною особою державному реєстратору інформації про кінцевого власника (контролера) юрособи.

Так, згідно з порядком у разі виявлення за результатами моніторингу реєстраційних дій фактів ненадання юрособою держреєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника юрособи посадова особа Мін'юсту в обов'язковому порядку зазначає такі факти в акті моніторингу реєстраційних дій та складає відповідно до законодавства протокол про адміністративне правопорушення, передбачене частиною 6 статті 166-11 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, в кінці жовтня Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини