Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кредити юросіб внесуть до Кредитного реєстру:

26 грудня 2016, 15:20
225
0
Реклама

Нацбанк збиратиме інформацію про кредити юросіб у різних банківських установах та зберігати її в т. з. Кредитному реєстрі. Передбачається, що Кредитний реєстр НБУ стане інструментом, аналогічним приватним бюро кредитних історій. Різниця в тому, що бюро кредитних історій збирають інформацію про кредити фізосіб (детальніше див. Закон «Про організацію формування та обігу кредитних історій»), у той час як у Кредитному реєстрі НБУ буде зібрана певна інформація про кредити юридичних осіб. У Кредитному реєстрі банки зможуть побачити обслуговування кредиту їх позичальниками в інших банках.

За словами директора департаменту фінансової стабільності НБУ Віталія Ваврищука, створити такий реєстр НБУ може і без закону та зобов'язати банки наповнювати його. Але надавати банкам інформацію з Кредитного реєстру Нацбанк не зможе, поки не буде прийнято закон. Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстрований законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо створення та ведення Кредитного реєстру Національного банку України» ще у вересні 2015 року.

Як пояснює Ваврищук, спочатку до реєстру вноситимуть інформацію про нові кредити. «Ми хочемо створити Кредитний реєстр та зобов'язати банки враховувати якість обслуговування кредитів одним і тим самим позичальником у різних банках», - говорить він.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини