Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Справа агрохолдинга "Мрія" :

19 грудня 2016, 09:01
420
0
Реклама

Унікальну справу розглянуто в українському суді. Тернопільський господарський суд визнав боргові зобов'язання 68 компаній, які входять до складу агрохолдингу "Мрія", і є поручителями Mriya Agro Holding PLC за цими облігаціями. Таким чином задоволено позов власників єврооблігацій агрохолдингу на суму $ 573 млн. Борги включають в себе непогашену суму кредиту і відсотки по ньому з серпня 2014 року, коли компанія оголосила дефолт по євробондам.

За словами гендиректора "Мрії" Саймона Чернявського, це перший випадок, коли власники єврооблігацій звернулися з позовом про стягнення боргу саме в український суд. "Це прецедент, коли українська судово-правова система продемонструвала свою здатність захистити права іноземних інвесторів", - прокоментував рішення суду Чернявський. Серед бондхолдерів "Мрії" такі великі міжнародні фонди як DuPont, Argentem Creek Partners та інші.

Дефолт «Мрії» - найгучніше банкрутство в аграрному секторі України. Сукупна заборгованість агрохолдингу на момент оголошення дефолту становила $ 1,3 млрд. З лютого 2015 контроль над активами "Мрії" перейшов до її кредиторів. На початку лютого 2015 року був призначений новий менеджмент агрохолдингу, а у вересні 2016 комітети кредиторів і бондхолдерів погодили умови реструктуризації боргового портфеля компанії, який на сьогоднішній день складає $1,1 млрд.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини