Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна хоче повернути собі «ЗТМК»:

15 грудня 2016, 09:01
170
0
Реклама

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до Господарського суду Києва позовну заяву про розірвання договору ФДМ з офшорною компанією Tolexis Trading Limited (Кіпр), що входить до DF Group, про створення ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» («ЗТМК») на базі однойменного державного підприємства. За словами керівника САП Назара Холодницького, позов подано в інтересах держави.

Товариство з обмеженою відповідальністю «ЗТМК» було засновано 2013 року: ФДМ передав до статутного капіталу створеного суб'єкта цілісний майновий комплекс комбінату, а Tolexis Trading Limited інвестувало 110 млн дол. у модернізацію виробництва.

«Незважаючи на те, що частка держави в ТОВ "ЗТМК" становить 51% (контрольний пакет), фактично підприємство передане в управління наближеного до інвестора менеджменту, який розтратив більшість залучених інвестицій на погашення раніше виниклих заборгованостей ДП "ЗТМК" за енергоносії й перед кредиторами, пов'язаними з DF Group. Надалі ці кошти були виведені з України шляхом перерахування на рахунки офшорних фірм. При цьому на модернізацію виробництва як головну мету створення підприємства з недержавною часткою фактично було спрямовано лише 20 млн грн», - сказано в повідомленні САП.

Враховуючи свідоме невиконання інвестором узятих на себе зобов'язань, САП ініціювала розірвання договору про заснування ТОВ «ЗТМК» й повне повернення комбінату до сфери держуправління.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини