Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Половину енергетичних розподільчих мереж

14 грудня 2016, 09:01
220
0
Реклама

Планується перевести 50% розподільчих мереж на стимулююче тарифоутворення вже наступного року. Про це повідомив голова НКРЕКП Дмитро Вовк. Він також заявив, що тарифи при такому переході не зростатимуть як для промисловості, так і для населення.

У 2017 році НКРЕКП хоче перевести на стимулююче тарифоутворення 5 теплокомуненерго, що стане пілотним проектом для подальшого переведення інших ТКЕ. Перехід на стимулююче тарифоутворення дозволить ліквідувати заборгованість ТКЕ перед НАК «Нафтогаз України».

Розроблено детальний план переведення ТКЕ на стимулююче тарифоутворення. Затверджено Методику визначення та розрахунку тарифів на послуги транспортування природного газу для точок входу і точок виходу на основі багаторічного стимулюючого регулювання та інші нормативні акти.

Стимулююче тарифоутворення - це механізм на основі довгострокового регулювання тарифів. Цей метод спрямований на залучення інвестицій для будівництва та модернізації інфраструктури мереж. Механізм передбачає мотивацію розподільчих компаній до зниження витрат і втрат газу в мережах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини