Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для виробників і торговців ліками

14 грудня 2016, 14:01
201
0
Реклама

Встановлено вичерпний перелік вимог для провадження госпдіяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, їх імпорту (окрім активних фармацевтичних інгредієнтів).

Також оновленими Ліцензійними умовами встановлений вичерпний перелік документів, що додаються до заяви про отримання ліцензії.

Дія Ліцензійних умов поширюється на всіх суб'єктів господарювання, зокрема на зареєстрованих у встановленому законодавством порядку юридичних осіб незалежно від їх організаційно-правової форми та форми власності, фізосіб-підприємців, які здійснюють зазначену госпдіяльність.

Частина нововведень стосується діяльності аптек, зокрема, уточнено вимоги до професійного рівня персоналу, а саме завідувачів і їхніх заступників; врегульовано зберігання в приміщеннях аптек ліків і супутніх товарів, які не належать ліцензіату.

Також зазначено, що логотип на вивісці та зовнішніх рекламних конструкціях аптечної установи не повинен містити: вказівки на рівень або іншої ознаки цін, яка може вплинути на наміри споживача щодо придбання товарів; інформації, яка може вводити споживача в оману; даних про орієнтованість аптеки на обслуговування певних соцгруп населення; порівнянь з іншими аптеками.

Відповідня постанова Кабміну від 30.11.2016 № 929 набере чинності з дня її опублікування. Зверніть увагу: пункти 194 - 200, 258, 259, 265 Ліцензійних умов (окремі вимоги до імпортерів лікарських засобів) набирають чинності з 1 березня 2018 року.

Суб'єкти господарювання, які отримали ліцензію до набрання чинності цією постановою, зобов'язані привести свою діяльність у відповідність із новими Ліцензійними умовами протягом визначеного постановою часу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини