Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зупиняться механізми фінансового лізингу

13 грудня 2016, 16:31
331
0
Реклама

Що вигідніше українським аграріям: фінансовий лізинг для сільгоспмашинобудування чи компенсація 30% вартості сільгосптехніки, що купується? Підтримка вітчизняного сільгоспмашинобудування за рахунок фінансового лізингу може бути зупинена внаслідок відсутності коштів на фінансування держпрограми в бюджеті країни, як заявляє в. о. директора ДП «Спецагролізинг» Валерій Полшков. Це негативно позначиться на машинобудуванні для АПК. За його словами, переваги фінансового лізингу очевидні: на бюджетні кошти (які потім буде повернено) закуповується виключно вітчизняна сільгосптехніка. «Спецагролізинг» сьогодні надає найвигідніші умови для аграріїв у придбанні сільгосптехніки: діє 5-відсоткове обмеження розміру лізингової комісії, обов'язковий механізм страхування тощо, як підкреслює Полшков.

Проте в Міністерстві агрополітики відстоюють іншу програму - компенсацію аграріям 30% вартості сільгосптехніки. Міністр агрополітики Тарас Кутовий заявляв про можливість відшкодування фермерам із бюджету близько 30% вартості української сільгосптехніки з рівнем локалізації 50%.

«Проте якщо механізм фінансового лізингу повністю прозорий і прописаний постановою Кабміну, гроші повертаються до бюджету, то що таке компенсація? Навіть якщо буде умова придбання техніки з локалізацією 50%, то механізм реалізації цієї програми не прописано, а схема стара й непрозора, і до бюджету від цих 30% нічого не надходить», - підкреслює В. Полшков.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини