Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Автономізація медичних закладів:

12 грудня 2016, 13:40
212
0
Реклама

Триває реформа системи охорони здоров'я: організаційно-правовий статус закладів охорони здоров'я буде змінено. Профільний парламентський комітет із питань охорони здоров'я погодив до другого читання законопроект щодо автономізації медичних закладів JH1S5DTA. Норми законопроекту погоджені з МОЗ.

Заклади охорони здоров'я хочуть реорганізувати, перетворивши з державних та комунальних установ на казенні підприємства та комунальні некомерційні підприємства. Законопроект встановлює спрощений порядок реорганізації, зокрема процедуру переоформлення ліцензій та інших дозвільних документів.

За словами заступника Міністра охорони здоров'я Павла Ковтонюка, очікується, що Закон буде прийнято до кінця року, а його реалізація відбудеться до кінця 2018 року.

Проте згідно із законопроектом державні та комунальні заклади охорони здоров'я залишаться в державній та комунальній власності та не підлягатимуть приватизації. Крім того, відповідно до статті 49 Конституції України наявна мережа державних і комунальних закладів охорони здоров'я не може бути скорочена.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини