Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виробників коньяку змусять застосовувати вітчизняний спирт

9 грудня 2016, 12:10
219
0
Реклама

Українські ординарні коньяки виготовлятимуться з використанням вітчизняної сировини. Її застосування під час випуску коньяку стане обов'язковим для виробників. У Парламенті зареєстровано законопроект № 5501, згідно з яким при виробництві коньяків діятиме обов'язкова вимога використовувати коньячний спирт українського походження. Ініціатори законопроекту розраховують, що така норма запрацює вже з 2017 року. На першому етапі буде встановлено мінімальний рівень не менше 15% вмісту вітчизняних коньячних спиртів. Щороку цей рівень збільшуватиметься, і до 2026 року розраховують досягти показника 85%.

Законопроект отримав підтримку у виробників коньяку. Зміни, на думку учасників ринку, сприятимуть розвитку виноградарства, оскільки використовуватиметься вітчизняна сировина, а не імпортна. За словами гендиректора корпорації Укрвинпром Володимира Кучеренка, українські виробники щороку закуповують імпортної сировини на 48 - 60 млн дол., тим самим підтримуючи економіки інших країн, а не України.

Більшість країн світу підтримують внутрішнє виробництво. У Євросоюзі, якщо в назві продукції є географічна вказівка, то не менше 85% винограду, використаного для її виробництва, має походити виключно із цієї географічної зони.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини