Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафи для ТБ та радіо

28 листопада 2016, 09:01
297
0
Реклама

До телерадіокомпаній тепер будуть застосовуватися жорсткі фінансові санкції у випадках недотримання ними законодавства. Президент Петро Порошенко підписав Закон, який надає право Національній раді з питань телебачення і радіомовлення штрафувати порушників. Розміри штрафів розраховуватимуться відповідно до розміру ліцензійного збору мовника або провайдера й коливатимуться в межах 5 - 25% розміру ліцензійного збору.

Передбачається, що штраф у 25% від ліцензійного збору мовник отримає за заклики до насильницької зміни конституційного ладу в Україні; заклики до розв'язування війни, агресивних дій, розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі; пропаганду винятковості, зверхності або неповноцінності осіб тощо.

За трансляцію програм, де надаються послуги з ворожіння; відеосюжетів, які можуть зашкодити фізичному та моральному розвитку дітей; телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та інше, мовник муситиме сплатити 10% від ліцензійного збору.

Штраф у 5 % від ліцензійного збору мовник може отримати за порушення умов ліцензії або ліцензійних умов.

Закон «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо вдосконалення процедури застосування санкцій Національною Радою» Верховна Рада прийняла 1 листопада 2016 року

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини