Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Махінації з авіаційним збором:

23 листопада 2016, 09:06
201
0
Реклама

Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) про визнання протиправними дій Державіаслужби України з нарахування МАУ збору до Державного спецфонду фінансування витрат на авіаційну діяльність у період з вересня 2013 року до травня 2014 року включно.

За даними Державіаслужби, прострочена заборгованість МАУ за державними авіаційними зборами станом на 21 листопада 2016 року становить 240,298 млн грн.

Більше того, Національне антикорупційне бюро підготувало та надіслало на узгодження до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомлення про підозру екс-керівника Державіаслужби Дениса Антонюка, а також президента та головного бухгалтера авіакомпанії МАУ у здійсненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). У НАБУ заявляють, що керівництво МАУ за сприяння службових осіб Державіаслужби України протиправно заволоділо коштами Державного спецфонду фінансування витрат на авіаційну діяльність в особливо великих розмірах.

У МАУ називають дії НАБУ спробою прямого тиску на компанію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини