Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадські об'єднання мають внести зміни до статуту,

23 листопада 2016, 09:04
191
0
Реклама

Міністерство юстиції України наголошує, що до кінця 2016 року всі громадські організації повинні внести зміни до статутів, щоб залишитись в Реєстрі неприбуткових організацій і не опинитись серед платників податку на прибуток. Перехідний період закінчується 1 січня 2017 року.

Нагадаємо, що відбулися зміни в Податковому кодексі України, які стосуються всіх неприбуткових організацій. Було вилучено ст. 157 ПК, яка раніше регламентувала порядок оподаткування неприбуткових установ та організацій. Натомість до ст. 133 ПК було додано певні пункти, у яких зазначено, хто не є платником податку на прибуток.

Відповідно до ст.133 ПК до неприбуткових організацій застосовується кілька нових вимог. Якщо організація їм не відповідає, вона виключається з Реєстру. Щоб привести установчі документи у відповідність цим вимогам, потрібно внести зміни до статуту. По-перше, установчі документи повинні містити заборону розподілу отриманих доходів (прибутків) або їхньої частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов'язаних із ними осіб. По-друге, установчі документи організації обов'язково мають обумовлювати, що в разі припинення неприбуткової організації її активи передаються одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зараховуються до доходу бюджету.

Крім того, організація повинна бути утворена, зареєстрована в порядку, що визначений законами про громадські об'єднання або про благодійні організації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини