Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інвестиції до капіталу

22 листопада 2016, 09:01
186
0
Реклама

Внески до стутутного капіталу юрособи пропонують звільнити від ПДВ. На розгляд Верховної Ради подано проект Закону № 5420 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість внесків до статутного капіталу юридичних осіб)».

Зміни до статті 197 ПК нададуть можливість платникам ПДВ здійснювати інвестиції до капіталу інших підприємств без сплати ПДВ. Встановлюється, що від оподаткування звільняються операції з внесення основних засобів та матеріальних активів до статутного фонду іншої особи в обмін на корпоративні права такої особи, виражені в цінних паперах.

У разі відчуження в будь-якій формі корпоративних прав, одержаних в обмін на внесені до статутного капіталу основні засоби та матеріальні активи протягом двох років із дати їх внесення, платник податку зобов'язаний збільшити податкові зобов'язання за результатами податкового періоду, на який припадає таке відчуження, на суму податку на додану вартість, що мала бути сплачена із зазначених операцій під час внесення основних засобів та матеріальних активів до статутного капіталу іншої особи.

Автори законопроекту переконані, що його прийняття усуне недоліки чинного законодавства, які створюють штучне оподаткування тих сум, які не є за своєю суттю доходом платників податку, а є фактично їхніми витратами на створення нових підприємств.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини