Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У банківській системі створюють

15 листопада 2016, 09:04
178
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект (реєстр. номер 5388), що спрощує докапіталізацію, злиття та ліквідацію банків. Розраховують, що такий закон діятиме до 1 січня 2019 року. Проект скорочує строки прийняття рішень. Наприклад, оголосити про скликання зборів акціонерів із питання докапіталізації можна буде за 5 днів, а не за 30, як регламентує чинне законодавство. Оголосити про збори акціонерів з питання прискореної докапіталізації необхідно буде не за 30, а за 5 днів до їх проведення. Оголошення достатньо опублікувати на сайті банку та у виданні НКЦПФР.

Державні органи зобов'яжуть приймати рішення швидше. Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку повинна буде затвердити проект емісії цінних паперів банку, який докапіталізується, протягом 3-х робочих днів. Антимонопольний комітет зобов'язаний видати дозвіл про концентрацію протягом 10-ти робочих днів. Нацбанк також отримує 10 днів на розгляд змін до статуту банку та інших документів, ще 3 дні дається на узгодження змін.

Законопроект розроблено з метою спрощення механізму реорганізації тих банків, які не можуть виконати графік докапіталізації. Проте угода злиття чи поглинання може бути продовжена тільки після того, як фінансову установу, що поглинається, буде докапіталізовано. Вимоги законодавства встановлюють, що всі банки повинні до 11 липня 2018 року збільшити статутний капітал до 300 млн грн (не менше), а до 11 липня 2019 року - до 400 млн грн.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини