Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реформи у сфері переказу коштів:

11 листопада 2016, 09:04
180
0
Реклама

Суттєві законодавчі зміни мають відбутися у сфері діяльності платіжних систем. До Верховної Ради вже подано законопроект № 5361, яким буде внесено зміни до системи регулювання переказу коштів.

За словами директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Сергія Шацького, необхідність законодавчих змін у сфері платіжних систем зумовлена потребою в імплементації норм європейського права та стрімким розвитком платіжного ринку як в Україні, так і у світі.

Запропоновані зміни до законодавства повинні:

- встановити однакові підходи до учасників платіжних систем (як резидентів, так і нерезидентів) та створити умови для виходу міжнародних провайдерів інтернет-розрахунків на платіжний ринок України;

- упорядкувати діяльність небанківських фінансових установ на ринку платіжних послуг, зокрема надати їм право здійснювати випуск електронних грошей та мати комерційних агентів;

- удосконалити регулювання платіжних систем та порядок здійснення оверсайту платіжної інфраструктури;

- надати право банкам України відкривати рахунки юридичним особам - нерезидентам;

- надати право резидентам України використовувати електронні гроші, випущені нерезидентами, для здійснення переказів та розрахунків за товари (роботи, послуги) в мережі Інтернет.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини