Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реструктуризація боргів за

7 листопада 2016, 09:04
360
0
Реклама

Буде проведено реструктуризацію частини заборгованості підприємств, що поставляють тепло та воду. Розраховуватися з боргами можна буде протягом 5 років, при цьому всі штрафи будуть списані. Верховна Рада прийняла Закон «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості підприємств теплоенергетики та підприємств водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії» (реєстраційний номер 5273).

Пройде реструктуризація в два етапи. Перший етап передбачає централізовані взаєморозрахунки за рахунок субвенції з Держбюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення, водопостачання, водовідведення тощо. Другий - реструктуризацію заборгованості підприємств теплоенергетики за газ, використаний до 1 липня 2016 року для виробництва теплової енергії, надання послуг із постачання опалення та гарячої води (без урахування штрафних санкцій).

Підприємствам дається 5 років на погашення боргів, а також можливість після реструктуризації боргу списати всі штрафи та пеню, які були нараховані. На той час, поки діє договір реструктуризації, припиняється нарахування штрафів і пені. Неустойка, штрафи, пеня та подібні зобов'язання (станом на 1 липня 2016 року) підприємств будуть списані за умови, що немає заборгованості за спожиту електроенергію станом на 1 липня 2016 року.

Як повідомив Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, Закон зупиняє всі виконавчі провадження до підприємств, внесених до Реєстру учасників процедури врегулювання, що передбачає розблокування фінансово-господарської діяльності, зняття арешту з майна та поточних рахунків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини