Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Відкритість без меж:

2 листопада 2016, 09:05
199
0
Реклама

Суспільство ще не відійшло від інформації про задекларовані чиновниками мільярдні статки, а вже на черзі нова ініціатива - декларування закордонних активів. Національний банк України виступає за введення нульового декларування резидентами своїх активів за кордоном. Про це заявила голова НБУ Валерія Гонтарєва.

За словами головного банкіра країни, для повного переходу до ліберальної моделі валютного ринку в Україні необхідно вирішити проблему непродуктивного відтоку капіталу в іноземні юрисдикції.

Для цього НБУ пропонує ввести в Україні 5 ключових положень із 15 рекомендацій протидії розмиванню податкової бази й виведенню доходів за кордон (або BEPS). Насамперед необхідно приєднатися до автоматичного обміну податковою інформацією з іншими країнами та провести нульове декларування резидентами своїх активів за кордоном.

Як зазначила В. Гонтарєва, жорстке валютне регулювання має змінитися ефективним податковим регулюванням.

Проте відповідно до рішень, прийнятих ОЕСР і G20, рекомендації BEPS почнуть застосовуватися з 2017 року. Таким чином, це апріорі стосуватиметься великих українських холдингів, які мають дочірні компанії в країнах ОЕСР і G20. Починаючи з 2017 року їм потрібно буде готувати звітність згідно з новими правилами та вимогами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини