Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перший штраф за маніпуляції з ОВДП:

31 жовтня 2016, 09:03
236
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Публічне акціонерне товариство «Ощадбанк» подало адміністративну скаргу до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку щодо накладення Комісією штрафу в сумі 170 тис. гривень.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Публічне акціонерне товариство «Ощадбанк» було оштрафовано за маніпуляції з облігаціями внутрішньої держпозики. Банк вважає санкції Комісії незаконними й готовий оскаржити їх у суді. Представники фінустанови стверджують, що рішення було винесено з порушенням нормативних документів НКЦПФР.

Крім того, в банку заявляють, що проведені за зазначений період операції з ОВДП мали «очевидний» економічний ефект (тобто ознак маніпулювання не виялено). Зазначені угоди не мали впливу на формування біржового курсу.

ПРОТЕ:

В історії фондового ринку України це, по суті, перший прецедент, коли регулятор фондового ринку оштрафував торговця за маніпулювання цінами на ОВДП. Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку зафіксувала серію угод, за якими ПАТ «Ощадбанк» продавало певним компаніям пакети цінних паперів, а до кінця торгової сесії власником цих пакетів знову ставало ПАТ «Ощадбанк». Як заявляють у НКЦПФР, за результатами цих операцій штучно формувався біржовий курс на ОВДП. Навіть якщо ПАТ«Ощадбанк» відстоїть свою правоту в суді, повторювати подібну маніпуляцію в майбутньому буде небезпечно.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини