Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заплановано запровадити обов'язкове

28 жовтня 2016, 09:04
194
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Комітет ВР з питань транспорту рекомендує прийняти за основу урядовий законопроект № 4642 «Про внесення змін до деяких законів України щодо обов'язкового страхування відповідальності перевізника за шкоду, заподіяну життю, здоров'ю пасажирів та третіх осіб».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроект розроблено з метою переходу від обов'язкового особистого страхування від нещасних випадків на транспорті до обов'язкового страхування відповідальності автомобільного, автомобільного самозайнятого перевізника, міського електричного, залізничного, морського перевізника та перевізника на внутрішніх водних шляхах за шкоду, заподіяну життю, здоров'ю пасажирів та третіх осіб.

Пропонується доповнити перелік видів обов'язкового страхування новим видом - страхування відповідальності перевізника за шкоду, заподіяну життю, здоров'ю пасажирів і третіх осіб.

Передбачається, що за невиконання обов'язку щодо страхування (порушення ліцензійних умов) може бути застосована відповідальність у вигляді анулювання ліцензії.

ПРОТЕ:

Фактично йдеться про вилучення вартості страхування з тарифу на перевезення й перенесення її до собівартості послуг перевізника, що означає зростання його витрат. При цьому найбільші складнощі виникнуть для тих, хто тільки починає свою діяльність, оскільки їм доведеться здійснювати початкове страхування за свій рахунок.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини