Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Реструктуризують борги

21 жовтня 2016, 09:05
171
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховна Рада прийняла в 1-му читанні законопроект «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії» (реєстр. номер 5273).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Планується зменшити кредиторську заборгованість теплопостачальних та теплогенеруючих організацій перед постачальником природного газу шляхом її реструктуризації на строк до 5 років, а також частково списати пеню.

Першим етапом зменшення заборгованості стане проведення централізованих розрахунків за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та ін. Другим етапом буде реструктуризація кредиторської заборгованості підприємств теплоенергетики за спожитий до 1 липня 2016 року природний газ, яка залишиться непогашеною станом на 31 грудня 2016 року.

ПРОТЕ:

Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко просив депутатів прийняти законопроект у цілому. За його словами, кожний день прийняття, підписання та відпрацювання нормативних актів щодо цього Закону має дуже велику ціну. Однак прийняття в цілому не відбулося.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини