Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зроблено перший крок

21 жовтня 2016, 09:00
189
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку прийняла рішення про виділення державному Ощадбанку лінії торгового фінансування на суму 50 млн євро.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Фінансування здійснюється в рамках програми торгового фінансування (TFP) та виділене з метою сприяння комерціалізації банку та його підготовці до приватизації в контексті програми реформування державних банків. За словами голови правління Ощадбанку Андрія Пишного, у меморандумі закріплено намір до кінця першого півріччя 2018 року приватизувати 20% акцій системутворюючих держбанків - Ощадбанку та Укрексімбанку. «Як пріоритетні потенційні інвестори розглядаються міжнародні фінансові організації», - зазначає А. Пишний. Програма TFP - перший етап на шляху до приватизації.

ПРОТЕ:

Рішення про скасування держгарантій та перехід Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб може бути прийняте виключно за умови успішних переговорів про приватизацію 20% акцій, як повідомив голова правління Ощадбанку. Нагадаємо, що на 100% вкладів до Ощадбанку поширюється гарантія держави.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини