Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антимонопольний комітет підтримує

20 жовтня 2016, 09:01
174
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Антимонопольний комітет займається дослідженням ринку авіаційних перевезень.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

На сьогодні залишається невирішеною проблема ціноутворення на послуги з наземного обслуговування в аеропортах України. Перешкодою для розвитку конкуренції є відсутність чіткого порядку доступу на ринки з наземного обслуговування.

Для вирішення цієї проблеми АМКУ надав Державіаслужбі обов'язкові для виконання рекомендації щодо розроблення та затвердження НПА, який має встановити чіткі, прозорі, належні та об'єктивні критерії доступу на конкурентних і недискримінаційних засадах суб'єктів господарювання на ринки зазначених послуг.

Наразі Державіаслужбою розроблено проект авіаційних правил України «Доступ на ринок послуг з наземного обслуговування в аеропортах», який розміщено на офіційному сайті регулятора.

ПРОТЕ:

Проект правил передбачає можливість введення обмеження кількості операторів на кожен вид робіт із наземного обслуговування для конкретного аеропорту. При цьому оператор аеродрому автоматично отримує право надавати всі види таких послуг. Таким чином, можна очікувати, що адміністрація аеропортів буде всіляко домагатися введення жорстких обмежень на підставі нових правил, щоб зберегти наявну ситуацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини