Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мораторій на скасування

19 жовтня 2016, 09:03
181
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект про внесення змін до Податкового кодексу, який пропонує встановлення мораторію на скасування або зміни спрощеної системи оподаткування.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Розповідаючи про Податкову реформу-2016, Міністр фінансів Олександр Данилюк заявляв, що спрощену систему оподаткування не змінюватимуть. Проте ініціативи щодо обмеження спрощеної системи викликають стурбованість у бізнесу. За словами експерта Інституту Податкових Реформ Дмитра Серебрянського, останнім часом активізувались дискусії щодо обмеження з наступною ліквідацією спрощеної системи. Основним аргументом є те, що режим ЄП відкриває низку можливостей для податкового планування та арбітражних операцій, що в результаті позначається на значних фіскальних втратах бюджету.

ПРОТЕ:

Як вважає Дмитро Серебрянський, в нинішніх умовах постійного реформування фіскального відомства України одним з оптимальних форматів фіскального договору (між платниками податків і державою) є спрощена система оподаткування, за якої платники податків повністю добровільно виконують свій податковий обов'язок.

У Верховній Раді України 5 жовтня 2016 року зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України» (законопроект № 5234). Законопроект пропонує встановити мораторій на скасування або зміни спрощеної системи оподаткування на період до 31 грудня 2021 року. Крім того, хочуть заборонити зміни у правовому регулюванні спрощеної системи оподаткування, які запроваджують додаткові вимоги, погіршують стан для відповідних платників податків, які застосовують спрощену систему.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини