Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд не схвалив

17 жовтня 2016, 09:05
158
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Окружний адміністративний суд міста Києва постановою від 03.10.2016 визнав протиправним пункт рішення Київської міської ради N 237/237 про заборону продажу алкогольних напоїв у тимчасових спорудах торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності в місті Києві.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Проаналізувавши чинне законодавство, суд дійшов висновку, що рішення N 237/237 прийнято Київською міською радою в частині зазначеного пункту за відсутності відповідних повноважень та порушує право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом, оскільки встановлює не передбачені законом обмеження щодо обігу окремих видів товарів та послуг.

Зокрема, в судовому рішенні зазначено, що до повноважень органів місцевого самоврядування належить виключно встановлення режиму роботи суб'єктів господарювання. Крім цього, місцева рада не має повноважень самостійно встановлювати постійну, а не на час проведення масових заходів, заборону продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби, у тому числі на певних територіях чи у певний час доби.

ПРОТЕ:

Поки рішення ще не набрало чинності. А от заборона - так.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини