Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд визнав недійсним

10 жовтня 2016, 09:07
205
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Визнано недійсним договір цільової позики, укладений між Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та збанкрутілим Укрінбанком.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Господарський суд м. Києва задовольнив позов ПАТ «Укрінком» (правонаступник Укрінбанку) до Фонду гарантування вкладів та визнав недійсним іпотечний договір від 08.02.2016 (щодо нежитлового будинку площею 4,4 тис. кв. метрів), укладений між Фондом гарантування вкладів та Укрінбанком. Згідно з іпотечним договором предмет застави забезпечував часткове задоволення вимог вкладників до банку в розмірі 156,4 млн грн. Крім того, суд визнав недійсним договір цільової позики № 42 від 01.02.2016, укладений між Фондом гарантування та Укрінбанком на 1,46 млрд грн.

У грудні 2015 року Укрінбанк було визнано неплатоспроможним. Відповідно, Фонд гарантування надав цільову позику для виплат вкладникам банку коштів за договорами банківського вкладу.

Суд вирішив, що договір цільової позики слід визнати недійсним у зв`язку з тим, що при його підписанні тимчасовий адміністратор Укрінбанку не мав «необхідного обсягу цивільної дієздатності на вчинення зазначених дій».

Цікаво, що зрештою Нацбанк ліквідував Укрінбанк. Відбулося це 23 березня 2016 року. При цьому зазначена цільова позика на 1,46 млрд грн надавалася зі строком повернення не пізніше 24 березня 2016 року.

ПРОТЕ:

За словами голови правління «Укрінком» Алли Іллюченко, 1,2 млрд грн зобов`язань Укрінбанку, які залишилися після виплат Фонду гарантування, «Укрінком» як правонаступник Укрінбанку взяв на себе. Обсяг робочих активів ПАТ «Укрінком» становить понад 3 млрд грн, що більш ніж удвічі перевищує суму зобов`язань компанії перед вкладниками банку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини