Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Національний банк зрівняв вимоги

10 жовтня 2016, 09:06
184
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Нацбанк зрівняв вимоги до класовості сейфів банків та небанківських фінансових установ (НФУ), що працюють на ринку послуг з обміну валют. Відповідні зміни передбачені постановою від 04.10.2016 № 390.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Сприяючи підвищенню прозорості та надійності легального ринку валютно-обмінних операцій, Національний банк не тільки посилює вимоги до фінансових установ, що здійснюють такі операції, а й перебуває у постійному діалозі з ними. Прийняті зміни до класовості сейфів НФУ демонструють ефективність такого діалогу, бажання та вміння регулятора вчасно почути ринок та відреагувати на його потреби», - зазначила в. о. заступника Голови НБУ Катерина Рожкова. 

Постанова також дозволить збільшити максимальні обсяги готівки та/або інших цінностей, що можуть зберігатися банками та небанківськими фінансовими установами України у відповідному класі опору сховищ або сейфів. Якщо раніше у сейфі другого класу опору можна було зберігати готівку в обсязі не більше 1000 мінімальних заробітних плат, то відтепер - 2000.

ПРОТЕ:

Насамперед полегшення відчують фінустанови, що активно працюють з дрібними клієнтами, оскільки суми платежів від них значно збільшилися.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини