Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ планує запровадити

7 жовтня 2016, 09:03
149
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство охорони здоров'я планує здійснити низку заходів, які сприятимуть забезпеченню населення якісними лікарськими засобами та зниженню їх вартості.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Міністерство охорони здоров'я має намір зробити такі кроки:

1) створити та запровадити Національну політику лікарських засобів. Це документ, що узагальнить, спрямує та конкретизує плани розвитку галузі. Його основними елементами будуть доступність лікарських засобів, фінансування системи забезпечення лікарськими засобами, системи постачання лікарських засобів, регулювання та забезпечення якості лікарських засобів та раціональне застосування лікарських засобів;

2) створити Національний перелік основних лікарських засобів з урахуванням рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), який міститиме лише ті лікарські засоби, які мають обґрунтовану доказову базу своєї ефективності та містяться в міжнародних протоколах лікування пацієнтів;

3) запровадити референтні ціни на лікарські засоби, що включені до Національного переліку основних лікарських засобів;

4) запровадити реімбурсацію вартості лікарських засобів, які входять до Національного переліку основних лікарських засобів з використанням референтних цін.

Основним пріоритетом запровадження реімбурсації в 2017 році стане лікування хвороб, що першочергово впливають на основні показники здоров'я населення (серцево-судинні хвороби, цукровий діабет 2 типу, бронхіальна астма) та ефективно лікуються на амбулаторному етапі. Відшкодування вартості ліків визначатиметься Національним переліком основних лікарських засобів у 2017 році, який складається з 22 міжнародних непатентованих назв.

ПРОТЕ:

Плани щодо запровадження референтних цін та реімбурсації вартості лікарських засобів озвучувалися вже неодноразово. Однак до реалізації жодного разу справа не доходила.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини