Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено порядок відбору банків

6 жовтня 2016, 09:02
181
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Нацбанк затвердив Положення про критерії та порядок відбору банків, які можуть залучатися до зберігання запасів готівки Національного банку України.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Нацбанк здійснює відбір банків, які можуть залучатися до зберігання запасів готівки Нацбанку (далі - уповноважені банки), за такими критеріями:

- держава володіє часткою статутного капіталу в такому банку більше ніж 75% або контрольний пакет банку належить міжнародним фінансовим та банківським установам, що мають міжнародний рейтинг інвестиційного класу, підтверджений у бюлетені однієї з провідних світових рейтингових компаній. Банки, які відповідають цьому критерію, не залучатимуться до зберігання запасів готівки Нацбанку, якщо щодо них або до власників істотної участі в них, або до пов'язаних з ними осіб, або до їх кінцевих бенефіціарних власників застосовано санкції Україною, іноземними державами - членами ОЕСР чи ЄС;

- банк здійснює операції з перевезення валютних цінностей та інкасації коштів на підставі письмового дозволу Нацбанку не менше 10 років.

Нацбанк здійснює відбір банків для надання статусу уповноваженого банку на підставі відповідних письмових звернень банків, які повинні містити інформацію, визначену п. 2 Положення.

Нацбанк здійснює процедуру відбору банків, що мають намір стати уповноваженими банками, протягом 30 календарних днів з дня отримання звернення банку.

Статус уповноваженого банку, який може залучатися до зберігання запасів готівки Нацбанку, визначається рішенням Правління Нацбанку.

Положення діє з 5 жовтня 2016 року.

ПРОТЕ:

Фактично, наведені умови означають, що перелік банків, допущених до здійснення відповідних операцій, буде дуже обмеженим.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини