Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мобільний телефон

5 жовтня 2016, 09:05
180
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховною Радою 4 жовтня прийнято за основу законопроект № 4117 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо лібералізації готівкових розрахунків.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроектом пропонується розширити визначення РРО, оскільки класичні касові апарати з паперовою стрічкою, які зберігають дані про розрахункові операції в пам'яті, дорого коштують і при цьому вже застаріли. Тому пропонується використовувати для фіксації касових операцій пристрої, здатні здійснювати передачу до центральної бази цих податкових органів по Інтернету електронної копії кожного чека, а також підсумкових даних про проведені розрахункові операції за кожний день. При цьому для зберігання інформації контрольної стрічки треба буде використовувати фіскальний сервер системи із застосуванням методів захисту даних.
Таким чином, як термінал можна буде використовувати звичайні пристрої широкого споживання - планшети, смартфони, ноутбуки, комп'ютери.

ПРОТЕ:

Раніше деякі експерти заперечували проти впровадження подібної системи, зазначаючи, що оформлення фіскальних чеків на пристроях, що використовуються і в «домашніх» цілях, створює ризики потрапляння фіскалам конфіденційної інформації. Крім того, зазначається, що проект жодним чином не врегулює ситуації втрати пристрою, який застосовується як термінал. Також питання виникають до технічної сторони проекту, насамперед, до своєчасного оновлення програм для різних операційних систем, що використовуються мобільними пристроями.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини