Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд розгляне

5 жовтня 2016, 09:06
153
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін на черговому засіданні, яке відбудеться сьогодні, 5 жовтня, розгляне проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України». Після схвалення членами Уряду документ буде направлений на розгляд до Верховної Ради.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроект має на меті спростити життя для бізнесу та усунути ті перепони, які заважають підприємцям нормально працювати та розвиватися.

Зокрема, передбачається спрощення адміністрування податків, що дозволить скоротити витрати коштів та часу для бізнесу. Ще одна мета - зменшити можливості маніпуляцій з боку ДФС і, відповідно, тиск на бізнес, створити рівні та зрозумілі «правила гри» для бізнесу та забезпечити умови для його розвитку.

Ключові податкові зміни, що пропонуються законопроектом, включають також введення податкових канікул на 5 років для новоствореного малого бізнесу, запровадження прозорого відшкодування ПДВ через єдиний реєстр та передачу баз даних від ДФС до Мінфіну.

ПРОТЕ:

Незважаючи на те, що йдеться про позитивні, на перший погляд, зміни, не можна не зауважити, що Уряд вкотре проігнорував принцип стабільності оподаткування.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини