Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦПФР внесла зміни

30 вересня 2016, 09:04
205
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку 27 вересня 2016 року затвердила зміни до деяких нормативно-правових актів, які стосуються переведення зобов'язань в акції.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Змінами передбачено, що джерелами збільшення статутного капіталу АТ можуть бути додаткові внески, у тому числі грошові внески та права вимоги за грошовими зобов'язаннями. Водночас джерелом поповнення капіталу не можуть бути права вимоги за зобов'язаннями з виплати зарплати та за зобов'язаннями щодо сплати ЄСВ, податків і зборів та ін. У разі оплати акцій правами вимоги за грошовими зобов'язаннями такі зобов'язання товариства припиняються зарахуванням зустрічних однорідних вимог.

Документ, яким передбачено зазначені зміни, найближчим часом буде направлено на держреєстрацію до Мін'юсту.

Крім цього, НКЦПФР схвалила проект змін до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів. Положення запропоновано доповнити нормою, згідно з якою у складі квартальної та річної інформації емітенти забезпечених боргових цінних паперів розкриватимуть фінансову звітність поручителів (страховиків/гарантів).

Проект оприлюднено на офіційному веб-сайті НКЦПФР для ознайомлення й надання пропозицій та зауважень.

ПРОТЕ:

У випадку прийняття проекту значно спроститься застосування такого варіанта реструктуризації боргів, як надання кредиторам частки в юрособі-боржнику.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини